Melissa Depraetere doet onthulling over Conner Rousseau na zijn terugkeer in de politiek

door: MRO
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

De knoop werd deze week eindelijk doorgehakt: Conner Rousseau keert terug in de politiek nadat hij een stap opzij zette na racistische uitspraken. Hij zal moeten vechten om verkozen te raken want hij wordt lijstduwer voor Vooruit in Oost-Vlaanderen.

De slechte resultaten in de recente peilingen maakten duidelijk dat Vooruit maar moeilijk verder kan zonder Conner Rousseau. Voorzitter Melissa Depraetere geeft toe dat zij altijd al wilde dat Rousseau zou terugkeren.

“Voor mij was het altijd de bedoeling, daar ben ik heel eerlijk over. Maar het is toch verschillende richtingen uitgegaan. Zijn omgeving zag het liever niet gebeuren", vertelt ze in een interview in de krant Het Nieuwsblad.

De voorzitter van Vooruit onthult daarnaast dat Conner Rousseau echt heeft getwijfeld om terug in de politiek te stappen en dat hij het heel moeilijk heeft gehad.

"Ik heb toch gemerkt dat hij heel diep heeft gezeten. Hij heeft zeker getwijfeld. Het was de eerste weken, maanden zelfs, niet mogelijk om met hem over politiek te spreken. Maar de laatste weken kreeg hij weer goesting."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp