“Merendeel parlementsleden stelt niet het werk er tegenover dat hun hoge loon rechtvaardigt”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Politici worden goed betaald, maar dat hoort ook zo te zijn, vindt Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld). Hij ziet echter twee problemen: er zijn te veel politici en heel wat parlementsleden werken onvoldoende om het loon te rechtvaardigen.

“Ik ga niet mee in de kritiek dat de verloning voor politici aberrant hoog zou zijn. Wij verdienen zeer goed, daar doe ik niet flauw over. Maar ik vind dat ik dat loon wel waard ben voor het werk dat ik er voor doe.”

“Ik vind dat politici goed betaald moeten worden als ze hun werk degelijk doen. Het probleem is dat het merendeel van de parlementsleden niet het werk er tegenover stelt dat het loon zou rechtvaardigen.”

“Het probleem is ook dat we met te veel politici zitten. Men zou beter in plaats van over de lonen te discussiëren eens kijken naar hoe we het kunnen doen met minder politici.”

“Ik heb die oefening gemaakt en ik denk dat we het kunnen doen met een derde minder politici in alle parlementen zonder dat allerlei evenwichten in gedrang komen. Dat zou al een besparing van enkele honderden miljoenen zijn.”

Bekijk het volledige gesprek met Maurits Vande Reyde in onderstaande video.