Meyrem Almaci krijgt lof: "Een historische figuur wat dat betreft"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Het besluit van Meyrem Almaci om het voorzitterschap van Groen terug te geven, zorgt voor heel wat reactie in de politieke wereld.

Verschillende politici van verschillende partijen besteedden een bericht op sociale media aan het nieuws dat Almaci opstapt.

Gwendolyn Rutten van Open Vld schreef: "Meyrem, dat is passie en engagement. Een brok groene overtuiging. Vechten met opgeheven hoofd. Niks cadeau gekregen, steeds strijden met de wind op kop. Acht jaar lang een partij leiden is top. Dat verdient een welgemeende merci, over partijgrenzen heen."

CD&V-voorzitter Joachim Coens: "Bedankt Meyrem, voor de fijne samenwerking als collega-partijvoorzitter. Je was altijd zeer gedreven, maar ik zal vooral je warme en oprechte persoonlijke betrokkenheid onthouden."

Conner Rousseau

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau: "Merci Meyrem, voor je jarenlange progressieve inzet. Succes met je verdere plannen en geniet van de welverdiende tijd met je familie. Take care."

Sammy Mahdi (CD&V): "Niet langer voorzitter, maar wel nog altijd een warme, vriendelijke en gedreven politica. Succes verder."

Kristof Calvo

Kristof Calvo (Groen): "Partijvoorzitter zijn is een hondenstiel, zeker in deze tijden. Laat er geen enkele twijfel over zijn: elke groene mag Meyrem dankbaar zijn voor haar inzet en strijdbaarheid. Dit is geen einde, maar een nieuw begin. Voor Meyrem, een uitzonderlijk talent. Voor onze partij, met veel potentieel."

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert: "Een partijvoorzitterschap vergt heel wat, vaak en vooral ook ten koste van diegenen die je graag hebt en je eigen omgeving. De menselijke keuze maken te zorgen voor anderen, dat is de Meyrem Almaci die ik ken. Bedankt voor de heel fijne en open samenwerking de afgelopen jaren."

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw: "Wat ik altijd geapprecieerd heb aan Meyrem Almaci, is dat ze altijd gedreven werd door een oprecht progressief engagement. Veel succes in de toekomst Meyrem."

Opiniemaker Dyab Abou Jahjah: "Meyrem Almaci is een historische figuur als het gaat om de emancipatie van mensen met migratieroots in Vlaanderen. Wat je ook van haar beleid of van Groen vindt, ze was een sterke, charismatische en integere partijvoorzitter."