Meyrem Almaci vindt wel wat over de mensen die Jürgen Conings steunen

door: MRO
Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

Jürgen Conings kan op heel wat sympathie rekenen, meer dan 50.000 personen waren lid van de Facebookpagina die de militair steunt en die inmiddels door Facebook werd verwijderd. Groen-voorzitster Meyrem Almaci wil deze personen niet bestempelen als extreemrechts, maar vraagt zich wel af wat als de groep 'Ik steun Abdeslam' zou heten.

"Die 55.000 mensen die Jürgen Conings steunen zet ik niet weg als extreemrechts. Ik zie dat daar heel veel mensen bij zijn die afgehaakt hebben in onze samenleving, die zelf ook angstig zijn. Maar 55.000 mensen, dat is ook beangstigend voor andere mensen in onze samenleving", reageert Meyrem Almaci in De zevende dag.

"Ik vraag me ook af dat als de groep had geheten 'Ik steun Abdeslam' of ik die vraag had gekregen. Er zou dan maar één vraag aan mij gesteld worden en dat is: 'Gaat u dit niet ondubbelzinnig veroordelen'."

"Als het gaat over de figuur Jürgen Conings, dan kan je als leider in dit land niet anders dan dit ondubbelzinnig veroordelen, gezien waar die man voor staat. Dat is iets anders dan die 55.000 die hem steunen."