Minister Verlinden waarschuwt: "Politie zal optreden"

door: MRO
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Na het aprilvisfestival La Boum werd voor vandaag, 1 mei, al enkele weken La Boum 2 aangekondigd op sociale media. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) kondigt aan dat de politie zal optreden als dat nodig zou blijken.

"Dat evenement is al een paar weken aangekondigd en intussen is al gebleken dat de organisatie van La Boum 2 niet veel meer te maken heeft met de grappenmakers die op 1 april La Boum 1 aangekondigd hadden", zegt Annelies Verlinden in Het journaal laat op VRT.

De nodige voorbereidingen werden getroffen om een scenario zoals op 1 april te vermijden. "Er is al preventief gewerkt. Er zullen stewards aanwezig zijn en ook politie op een minder zichtbare manier om mensen in de eerste plaats aan te raden om terug naar huis te gaan als er te grote samenscholingen zouden ontstaan."

Indien het toch uit de hand dreigt te lopen, zal de politie ingrijpen. "Als het nodig is, zal de politie optreden op een proportionele manier ten aanzien van amokmakers of relschoppers die zich zouden manifesteren."