Na ophef over Molenbeek-uitspraak van Rousseau: “Een serieus samenlevingsprobleem in sommige delen van België”

door: WVDS
Rousseau en Vande Reyde
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau kreeg heel wat kritiek te slikken na zijn uitspraak in Humo dat hij zich niet in België voelt wanneer hij door Molenbeek rijdt. Maurits Vande Reyde (Open Vld) heeft alle begrip voor de uitspraak van Rousseau. “Hij moet nu contact opnemen met zijn PS-vrienden om er iets aan te doen.”

“Ik begrijp volledig wat hij zegt. Het is effectief zo dat je in sommige delen van Brussel, en waarschijnlijk ook andere grote steden, moet oppassen als je bijvoorbeeld een homoseksuele geaardheid hebt. Dan mag je op sommige plaatsen niet komen.”

“Het is gewoon een feit dat er in sommige delen van België, niet enkel in Molenbeek, een samenlevingsprobleem is. Dat moet je gewoon erkennen en dat zal in elke grootstad gelden.”

“Ik geloof heel hard in de emancipatie van het individu. Maar je hebt samenlevingsregels nodig en je hebt inburgering nodig. Het is belangrijk de taal te kennen en te kunnen samenleven.”

“In Brussel wordt nog altijd geen enkel werk gemaakt van verplichte inburgeringscursussen omdat de PS dat manifest weigert”, zegt Maurits Vande Reyde in gesprek met Redactie24.

“Je kan niet ontkennen dat we met een serieus samenlevingsprobleem zitten. Dat benoemen is één ding, maar ik wacht nu op voorstellen. Ik suggereer de heer Rousseau om misschien eens contact te nemen met zijn PS-vrienden om hier effectief iets aan te doen.”

Bekijk het gesprek met Maurits Vande Reyde in onderstaande video.