"Onze samenleving moet dit niet pikken": Theo Francken maakt zich boos na geweld op chauffeur

door: MRO
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Theo Francken (N-VA) maakt zich boos over het geweld dat een jongere eerder deze week pleegde tegen een chauffeur van De Lijn. "Onze samenleving moet dit niet pikken", klinkt het op Twitter.

Theo Francken bracht een ziekenbezoek aan Domingo. "In een donkere kamer tegen de hersenschudding en met zware bloeduitstortingen over zijn volledige gelaat", aldus Theo Francken.

Domingo werd slachtoffer van geweld tijdens een busrit. Toen hij een jongere vroeg om zijn vervoersbewijs te checken ontstond er een discussie en moest de chauffeur rake klappen incasseren. Hij is lange tijd werkonbekwaam.

"‘Ik rij 21 jaar met de bus, Theo, de agressie op de bus en in het verkeer nemen enkel toe. Maar dat het zover zou komen had ik nooit gedacht.’ Zinloos geweld is vreselijk", schrijft Francken nog.

"Onze samenleving moet dit niet pikken. We hebben een nultolerantie nodig voor al die agressie ten aanzien van mensen die ook maar gewoon hun job doen. Spoedig herstel Domingo, laat je goed fysisch en psychisch begeleiden en hopelijk rijd je over enkele maanden terug in ons mooie Hageland."