"Politiestaat wenkt": Dedecker en provinciegouverneur op ramkoers over handhaving coronaregels

door: MRO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Carl Decaluwé, provinciegouverneur van West-Vlaanderen, en Jean-Marie Dedecker zitten op ramkoers. Alles draait om de handhaving van de coronamaatregelen.

Decaluwé wil streng optreden tegen personen die de coronamaatregelen met de voeten treden. "De cijfers moeten omlaag", klinkt het in De Ochtend op Radio1.

"We gaan onze manschappen op een goede en efficiënte manier moeten inzetten en dat gaan we proberen te stroomlijnen. Een overtreding moet wat mij betreft direct worden aangepakt.'

De gouverneur wijst met de vinger naar Middelkerke waar Jean-Marie Dedecker burgemeester is.

"Als men in Middelkerke de laatste 3 weken nauwelijks een pv heeft opgemaakt, ik denk 1 of 2, en de naburige zones doen het wél op een correcte manier, dan moeten we dit ook bespreken."

"Iedereen moet dezelfde tactiek gebruiken. Het is niet omdat een korpschef of burgemeester minder goesting heeft om de maatregelen toe te passen, dat dit zomaar kan."

Dedecker reageert boos op Twitter: "Sheriff Carl Decaluwé beoordeelt het coronabeleid op basis van het aantal uitgeschreven boetes i.p.v. op het aantal besmettingen. De politiestaat wenkt".