Gouverneur wil deurwaarders op NMBS afsturen: “Leugenaars!”

door: BVDO
Drukte - station
Afbeelding bron: Twitter @maartengoethals

De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé is niet te spreken over de houding van de NMBS om overvolle treinen richting kust te brengen.

Decaluwé overweegt dan ook gerechtelijke stappen tegen de NMBS. Volgens de spoorwegmaatschappij was er overleg met de gouverneur, politie en burgemeesters voor het weekend.

“Het zijn leugenaars. Er is geen woord van waar”, zegt de gouverneur aan Het Nieuwsblad. “De Oostendse Burgemeester Bart Tommelein had overschot van gelijk toen hij stelde dat er geen enkel onderhoud is geweest rond de mogelijke drukte en de extra ingelegde treinen.”

In Oostende en Blankenberge moest opnieuw ingegrepen worden om de grote toestroom te controleren. Ook woensdag was dat zo. “Ik houd mijn hart vast voor de paasvakantie, mochten er nog coronamaatregelen van kracht zijn, zeker met mooi weer zoals nu.”

Volgens De Caluwé gaat de NMBS zijn boekje serieus te buiten. “Er komt een onderhoud met de federale minister van Binnenlandse Zaken. Zo kan het echt niet verder. Een van de mogelijkheden is het inzetten van deurwaarders die vaststellen dat de spoorwegmaatschappij flagrant de coronamaatregelen met de voeten treedt. Met de processen-verbaal kunnen we dan naar de rechtbank trekken.”