Premier De Croo kan het niet meer aanzien en waarschuwt fans van Rode Duivels

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) roept de supporters van de Rode Duivels op om voorzichtig te zijn wanneer ze zondag in Sevilla gaan supporteren.

Niet alleen ligt Sevilla in een rode zone, er is nu ook aan het licht gekomen dat 86 Finse supporters positief getest hebben nadat ze huiswaarts keerden na de wedstrijd tegen de Rode Duivels.

"Ik zou toch eerder voorzichtig zijn. Omdat we nu gezien hebben dat op basis van een aantal wedstrijden die plaatsgevonden hebben, er zich bijkomende besmettingen hebben voorgedaan", zei Alexander De Croo op VTM.

Steven Van Gucht

Het is niet duidelijk of er al besmette Belgen vanop het EK zijn teruggekeerd naar ons land. "Voorlopig hebben we daar geen weet van", zei Steven Van Gucht.

"Wanneer Belgen besmet zijn in het buitenland en ze daar een positieve test afleggen, dan wordt er normaal via een speciaal systeem een waarschuwing naar België gestuurd. Via dat kanaal hebben we nog niets gehoord."

"Dat wil niet noodzakelijk zeggen dat er geen besmettingen zijn, maar op dit moment heb ik er in ieder geval nog geen weet van", aldus de viroloog.