Sammy Mahdi in gebreke gesteld: "Kinderen op straat, in park, in kraakpanden"

door: STS
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi is in gebreke gesteld door enkele organisaties die zich inzetten voor niet-begeleide minderjarigen.

Het gaat onder andere om Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Dokters van de Wereld en het Platform Kinderen op de Vlucht. Zij stellen dat er nu jongeren op straat belanden en eisen meer opvangplaatsen.

"Het is een officiële vraag aan staatssecretaris Mahdi om een einde te maken aan de discriminatie, het onderscheid tussen kwetsbare en niet kwetsbare niet-begeleide minderjarigen na 15.00 uur", klonk het namens het Platform Kinderen op de Vlucht op Radio 1.

"Nu is het zo dat er omwille van een grote druk op de opvangcentra kwetsbaarheidscriteria zijn ingesteld om de druk wat te verlichten. Dat betekent dat er heel wat kinderen en jongeren na 15.00 uur buiten de opvang vallen. Die criteria moeten verdwijnen."

"Er moet ook snel opvang gecreëerd worden, want de situatie op het terrein is precair. Het is zo erg dat ook de informele opvang, zoals door het Burgerplatform of Samusocial, vaak geen soelaas meer kan bieden. Die jongeren belanden op straat, in parken, in kraakpanden."

Download nu de gratis app van Redactie24