Straks nieuw Overlegcomité: Welke versoepelingen krijgen we?

door: STS
alexander de croo tijdens het overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdag wordt er door de verschillende regeringen opnieuw overleg gepleegd over de coronamaatregelen. Het gaat om het tweede Overlegcomité van het jaar.

Het is vooral uitkijken naar de coronabarometer, die er zou moeten komen. Die barometer werkt met kleurcodes geel, oranje en rood, afhankelijk van de fase van de epidemie waarin we ons bevinden.

Versoepelingen en verstrengingen voor verschillende sectoren kunnen aan de hand van de barometer genomen worden. Het is afwachten welke drempels voor de ziekenhuiscijfers er voor elke kleurcode gehanteerd zullen worden.

Verder zouden enkele versoepelingen in de pijplijn zitten. Zo zouden voetbalstadions deels weer gevuld mogen worden met publiek en zou de grens van 200 aanwezigen bij een binnenevenementen met zitplaatsen mogelijk geschrapt worden.

Horeca

Verder buigt het Overlegcomité zich over het sluitingsuur voor de horeca. Dat ligt momenteel op 23.00 uur, maar zou op 01.00 uur gezet kunnen worden.

Wellicht worden sommige andere maatregelen hier en daar bijgeschaafd. Zo mogen bijvoorbeeld koren nu wel optreden, maar ze mogen niet samen repeteren.

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24