Tegenvaller voor Egbert Lachaert: Foto's met jongedame mogen online blijven én klacht aan zijn been

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert moet een dubbele tegenslag verwerken: een klacht die hij indiende werd verworpen. Bovendien heeft hij nu zelf een klacht aan zijn been.

Lachaert had een procedure in kortgeding gestart nadat een Vlaamse website foto's van hem had gepubliceerd waarop te zien was hoe hij met een jongedame op restaurant zat.

Volgens Lachaert werd zijn privacy geschonden. Maar de rechter oordeelde dat de voorzitter van de Vlaamse liberalen de hoogdringendheid voor de procedure niet kon aantonen.

Het artikel mag online blijven en ook de eis om in de toekomst geen artikels meer over zijn privéleven te publiceren zag Lachaert verworpen worden, meldt De Morgen.

Beroepsgeheim

Intussen heeft de eigenaar van de website zelf klacht ingediend tegen Lachaert, omdat die zijn beroepsgeheim als advocaat geschonden zou hebben.

Dat zou gebeurd zijn toen hij aanhaalde dat hij geviseerd wordt omdat hij jarenlang advocaat was voor 'The Wall Street Journal', waarmee de eigenaar van de website een geschil had. De zaak komt begin volgend jaar voor de rechtbank.

Download nu de gratis app van Redactie24