Toppolitici aangeslagen nadat auto inrijdt op carnavalisten: "In het hart geraakt"

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Zondag omstreeks 5 uur in de ochtend reed een wagen in op een groep carnavalisten in Strépy in de provincie Henegouwen. Daarbij vielen 6 doden en tientallen gewonden, van wie 10 zwaargewond.

Toppolitici betuigen hun medeleven en steun. "Verschrikkelijk nieuws uit Strépy-Bracquegnies. Een gemeenschap die zich klaarmaakte om te feesten in het hart geraakt", reageert premier Alexander De Croo (Open Vld).

"Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families. Bijzondere dank ook aan alle hulpdiensten voor hun hulp en bijstand."

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zegt dat de situatie nauwgezet wordt opgevolgd. 

"Diep medeleven met de familie en vrienden van de mensen die omgekomen en gewond zijn bij het incident vanochtend in Strépy. Wat een mooi feest moest worden, draaide uit op een drama. We volgen de situatie op de voet."

"Drama in Strèpy. Diep medeleven met familie en vrienden", klinkt het bij Hilde Crevits (CD&V).

"Vreselijk! Veel sterkte aan de slachtoffers en nabestaanden. Zoveel vreugde om eindelijk terug carnaval te vieren draait plots om in een weerzinwekkend drama", aldus Eva De Bleeker (Open Vld).

Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) verwoordt het als volgt: "Het is met een zeer zwaar hart dat ik het nieuws verneem over Strepy-Bracquegnies deze ochtend".

"Mijn gedachten gaan uit naar de overledenen, de getroffen families en de gewonden. Deze dag had een moment van samenkomst en een feest moeten zijn na zoveel moeilijke maanden."

Ook de koninklijke familie betuigt haar medeleven. "Ons medeleven en onze steun gaan uit naar de slachtoffers van het incident in Strépy-Bracquegnies, naar hun families en naasten. Bedankt aan de hulpdiensten die de getroffenen ondersteunen. Onze gedachten zijn bij jullie", klinkt het op Twitter.