Twee bomen houden of een nieuw fastfoodrestaurant? Gemeente moet keuze maken

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

In Anderlecht verzet natuurvereniging CCN Vogelzang CBN zich tegen het kappen van twee bomen. Die moeten wijken voor een fastfoodrestaurant.

Er zouden twee bomen gekapt worden voor een nieuwe vestiging van Burger King op de Bergensesteenweg in Anderlecht. Het restaurant zou op enkele tientallen meters van natuurreservaat Vogelzangbeek komen.

Het zou gaan om twee hoogstambomen van 50 jaar oud die zouden verdwijnen: Een suikeresdoorn die deel uitmaakt van de Hof ter Vleestdreef en een gewone esdoorn die zich op het betrokken perceel bevindt.

De fastfoodketen zou nieuwe bomen aanplanten, maar volgens de natuurvereniging gaat het om exotische bomen die niet thuishoren in de Belgische natuur en compenseert dat niet de impact op het klimaat en de biodiversiteit.

Er wordt aangedrongen aan het schepencollege om de vergunning te weigeren. “Er al zeer veel fastfoodrestaurants in de nabije omgeving”, argumenteert Bernadette Stallaert van Vogelzang bij Bruzz.

“De bomen vormen een groene verbinding tussen twee delen van het natuurreservaat, want ze groeien over de dreef. Ze zijn dus essentieel voor de biodiversiteit”, klinkt het nog.