Vanaf vandaag is het mogelijk om energiepremie van 392 euro aan te vragen

door: BVDO
energiefactuur elektriciteit
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Voor de maanden november en december voorzag de federale regering een energiepremie. Niet iedereen heeft die echter gekregen.

De federale regering werkte een basispakket elektriciteit en gas uit voor de maanden november en december van vorig jaar. Het ging om maximum 392 euro. Normaal moet iedereen die automatisch gekregen hebben, maar dat blijkt niet zo.

Wie de premie niet gekregen heeft, kan die vanaf vandaag aanvragen bij de federale overheidsdienst Economie. Het is wel uitkijken dat je aan de voorwaarden voldoet om van het basispakket te genieten.

Zo moet je op 30 september 2022 een lopend contract hebben voor gas of elektriciteit. Het moet gaan om een variabel contract. Wie een vast contract heeft kan de premie enkel krijgen als die afgesloten of hernieuwd werd na 30 september 2021. Wie sociaal tarief heeft krijgt geen premie.

De premie kan aangevraagd worden tot en met 30 april. Ook voor de maanden januari, februari en maart wordt er energiesteun gegeven. Die zal 183 euro voor elektriciteit en 405 euro voor gas bedragen. De premie wordt ten vroegste vanaf eind februari toegekend worden.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24