Vande Reyde (Open Vld) over nieuwe belasting: “Dat is mensen bedriegen, ik vind het crimineel”

door: WVDS
Maurits Vande Reyde
Afbeelding bron: Photonews

Vijf van de zeven Vivaldi-partijen zijn een rijkentaks genegen. Maurits Vande Reyde, Vlaams parlementslid voor Open Vld, bestempelt het idee als absurd en crimineel.

“We zitten in het land met de hoogste belastingdruk ter wereld waarbij de sterkste schouders al enorm veel belastingen betalen. De meest verdienende 10 procent betalen al de helft van alle belastingen.”

“Als je daarboven nog eens gaat zeggen dat je bovenop al die belastingen nog eens een extra belasting gaat invoeren voor iedereen die gespaard heeft, werkt, onderneemt, dat is te absurd voor woorden. Dat is de welvaart vernietigen en de mensen bedriegen.”

“We moeten besparen op de overheidsuitgaven en niet extra belastingen invoeren. In een land waar meer dan 50% van je loon belast wordt nog spreken over nieuwe belastingen, ik vind dat eigenlijk crimineel.”

“Ik snap ook niet waarom CD&V meegaat in die retoriek. Ik denk dat die partij totaal van het padje af is onder druk van weet ik veel wie. Nieuwe belastingen in dit land is gewoon een criminele aanslag.”

Bekijk het gesprek met Maurits Vande Reyde in onderstaande video.