Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalt hard uit naar regeringen in ons land: “Genoeg van die coronamaatregelen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Ook het Vlaams Belang heeft zijn nieuwjaarstoespraken gehouden. Dat gebeurde zondag.

Partijvoorzitter Tom Van Grieken nam daar het woord. Hij zei dat de Vivaldi-regering faalt op alle vlakken.

Van Grieken is ook erg teleurgesteld in Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Hij verwijst naar de “onzinnige en onnuttige” maatregelen die er genomen zijn.

“Genoeg is genoeg! We hebben genoeg van deze anti-regering met hun antipolitiek. Genoeg van de kindermoordenaars die achter de tralies horen, maar vrij mogen rondlopen en opnieuw toeslaan.” 

“Genoeg van de CST-pas en vrijheidsrovende maatregelen die niet eens iets medisch uithalen. En genoeg van de hyperinflatie en wurgende energieprijzen die onze gezinnen zwarte sneeuw doen zien en hun koopkracht opeten!"

"Er moet nu aandacht worden gespendeerd aan dat wat onze burgers echt pijn doet, en dat is veel minder de - gelukkig mildere - omikronvariant en des te meer de inflatie en de energieprijzen waar deze regering absoluut niets aan doet."

Ook over de energieprijzen wilde Van Grieken wat kwijt. “Onze mensen moeten vandaag een verdriedubbeling slikken.”

"Maar dat is helemaal niet te slikken, want ruim de helft van die facturen zijn allemaal belastingen en taksen. De regering kon dus afgelopen maanden heel wat extra inkomsten binnenrijven, maar vertikt het om iets tastbaar terug te doen.” 

“Met die honderden miljoenen euro's aan extra inkomsten is een BTW-verlaging naar 6% nochtans zeer haalbaar. Kunnen koken en je badkamer verwarmen zijn geen luxedingen, maar basisbehoeften. Het is hoog tijd dat niet het politiek systeem, maar onze mensen terug op de eerste plaats komen."

Download nu de gratis app van Redactie24