Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken heeft speciale boodschap voor premier De Croo

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken hield woensdag zijn nieuwjaarstoespraak. Daarin richtte hij zich tot premier Alexander De Croo (Open Vld) en drukte hij de wens uit dat 2021 het jaar van de vrijheid mag worden.

"Beste meneer De Croo, binnen enkele dagen leven we al 3 maanden met een avondklok. Al 3 maanden is de horeca dicht. Al bijna 3 maanden zijn kapperszaken en schoonheidssalons toe. Al maanden hebben we 1 knuffelcontact", luidde het.

"Maar toch is deze crisis precies steeds opnieuw de schuld van de bevolking en nooit van de regering. Wie heeft echter mondmaskers vernietigd? Wie heeft de tracing verknoeid? Wie heeft het testen laten stagneren? Wie klungelt met de vaccins? De vorige en deze regering, uw regering!"

Tom Van Grieken drukte daar tegenover de wens uit dat 2021 het 'Jaar van de Vrijheid' mag worden. "Meer dan ooit beseffen we dat vrijheid niet vanzelfsprekend is", zo zei hij.

"We beseffen het pas echt als het wordt afgenomen: een avondklok, familie niet kunnen zien of geliefden niet kunnen vastpakken. We willen terug de vrijheid om onze tradities en identiteit te beleven, de vrijheid om onze eigen leiders te kiezen, de vrijheid om onze mening te hebben en dus ook de vrijheid om te bewegen en te ondernemen." 

De voorzitter waarschuwde evenwel dat er geen vrijheid zonder verantwoordelijkheid kan zijn, en dat we die vrijheid pas zullen bekomen als we "met zijn allen nog een laatste inspanning leveren, want op deze Belgische regering moeten we niet rekenen."