Vlaams Belang zorgt voor opmerkelijke primeur: "We nemen heft in eigen handen"

door: BVDO
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Het Vlaams Belang lanceert als eerste partij in Vlaanderen een eigen politieke app. Daarmee wil de partij het heft in eigen handen nemen tegen de censuur, klinkt het.

Het is een primeur voor Vlaanderen: het Vlaams Belang heeft als eerste partij een eigen smartphone-applicatie. De partij belooft niet alleen exclusieve inhoud op de app, maar biedt ook allerlei functies aan die enkel via de app beschikbaar zijn: een 'VB-chat' waarmee gebruikers direct met de partij kunnen chatten, een nieuwsfeed en een scoresysteem dat gebruikers toelaat om punten te winnen.

"Vlaams Belangers zijn pioniers, dat is alweer heel duidelijk", reageert Van Grieken. "In de jaren '90 was het Vlaams Belang - toen Vlaams Blok - de eerste partij met een website. We adverteerden als eersten succesvol met grote 'billboards' van 20 vierkante meter. Op sociale media is onze partij al jaren de grootste en afgelopen voorjaar organiseerden we als eerste in het land een digitale nieuwjaarsreceptie. Telkens was dat echter uit noodzaak, en ook nu is dit het geval."

Zwarte Piet

Volgens Vlaams Belang wordt niet iedereen op dezelfde manier behandeld door de grote spelers op de markt."Google, Facebook en Twitter zijn al lang niet meer de vrijhavens op het internet waar iedereen en elke mening welkom is", aldus voorzitter Tom Van Grieken.

"Zwarte Piet moest er al aan geloven, maar de 'Big Tech'-bedrijven hebben nu hun vizier duidelijk op rechts-nationalisten gericht. Amerikaans oud-president Donald Trump is zo verbannen voor onbepaalde duur. Ook wij werden al meermaals gecensureerd en tal van onze Twitter- en/of Facebookpagina's werden zelfs reeds (tijdelijk) geblokkeerd. Met deze app nemen we het heft in eigen handen: wacht niet tot het te laat is, breek zelf de censuur!"