Wachttijden tot vier uur: Lydia Peeters is boos op autokeuringen en zegt wat moet gebeuren

door: STS
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) heeft zich opnieuw boos gemaakt op de autokeuringsstations. Daar ontstaan vaak lange wachttijden, tot wel vier uur.

Dat komt omdat de Vlaamse keuringscentra tegenwoordig ook veel bestuurders uit Brussel en Wallonië over de vloer krijgen, omdat er daar enkel op afspraak gekeurd wordt.

"Ik vraag aan de keuringsbedrijven: wees klantvriendelijker. Als je zoveel volk over de vloer krijgt, dan moet je je openingsuren uitbreiden", reageerde minister Lydia Peeters op Eén.

"Dan moet je niet 's middags sluiten, dan moet je niet om 17.00 uur de deuren sluiten. Dan moet je eventueel ook op zaterdag de deuren openen."

"Dat is wat een handelaar, een zelfstandige, doet wanneer hij heel veel klanten krijgt en hij toch die klantvriendelijkheid hoog in het vaandel wil dragen."

"Dat mijn collega's in Wallonië en Brussel minder aandacht schenken aan die klantvriendelijkheid valt te betreuren. Ik zal zeker in overleg gaan met hen. Maar ik denk dat het zeker niet de enige reden is voor de problematiek en de vele klachten die wij krijgen rond de werking van de keuringscentra."