Wat als je op reis bent wanneer je je tweede vaccin moet hebben? Minister Beke antwoordt

door: MRO
Vaccin
Afbeelding bron: pexels

Vlaams minister voor Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vraagt de Vlamingen om bij het plannen van een mogelijke vakantie rekening te houden met de vaccinatie. Maar wat als je met vakantie bent op het moment dat je je tweede inenting moet krijgen?

Via het uitnodigingssysteem krijg je een datum voorgesteld. "Dat is ongeveer over een dertigtal dagen. Als dat moment om een of andere reden niet past, kunt u naar een ander moment uitzien. Dat moment moet in het betrokken vaccinatiecentrum als vrij aangegeven staan", legt Wouter Beke uit in het Vlaams Parlement.

Hij legt uit dat een tweede vaccinatie ook nog wel op een later moment zou kunnen. "Als dat voor uw opvolgvaccin niet zou lukken, kijken we na de zomer naar een mogelijk moment. Dat zal in een later tijdsinterval zijn, maar we zoeken naar die mogelijkheid."

"Dat opvolgvaccin is belangrijk, al mag het wat later zijn dan voorzien. Beter later een tweede vaccin dan helemaal niet. Dat is iets dat we met het oog op de vakantie maximaal bekijken."