Wat als we het mondmasker willen blijven dragen? Minister Verlinden reageert

door: MRO
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Vanaf 1 oktober is het op de meeste plaatsen niet langer verplicht een mondmasker te dragen. Toch zijn er heel wat mensen die zich nog steeds veiliger voelen met een mondmasker.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) begrijpt dat sommigen een mondmasker zullen blijven dragen en roept op om hun keuze te respecteren.

"Met het mondmasker denk ik dat we elkaar moeten begrijpen. Er zullen mensen zijn die zich niet veilig voelen en die dus ook in een winkel, mogelijk personeel of bezoekers, een mondmasker willen dragen", zegt minister Verlinden in Wakker op Zondag bij ATV.

"Net zoals we dat al kenden van de beelden uit het Verre Oosten waar men dat ook al deed als een bescherming voor zichzelf en voor anderen als er bijvoorbeeld een griep was."

"Dat moet perfect kunnen. Mensen die dat om welke reden dan ook willen dragen, moeten dat kunnen blijven doen. In die zin is het juist dat de vrijheid terug wordt gegeven, maar ook de verantwoordelijkheid en dan hoop ik dat dat met veel begrip komt van iedereen, dat we elkaar aanvaarden in de keuzes die we maken."