"Wat een uitspraak van Bouchez, hij is niet te vertrouwen"

door: STS
Georges-Louis Bouchez
Afbeelding bron: Photonews

Als het van Georges-Louis Bouchez afhangt, verliezen werklozen hun uitkering indien ze na twee jaar geen knelpuntberoep aannemen. Wij vroegen op Facebook naar de mening van onze lezers hierover.

"Goed voorstel, maar dat zal niet lukken met de PS en de PTB in het verweer", denkt Annemarie.

"Dat ligt eraan hoelang die werklozen gewerkt hebben voor ze werkloos werden", vindt Anita.

"Dat moet geen twee jaar duren, een jaar is voldoende en dat hoeft geen knelpuntberoep te zijn. Waar een wil is, is een weg. Velen willen niet meer werken, dat is het probleem", stelt Alex.

"Nog meer ongemotiveerde mensen in de zorg. Geef mij maar een groep medewerkers die bewust kiezen voor een job in de zorg, waarop je kan rekenen en erop kan vertrouwen dat ze warme zorg verlenen, en niet louter komen werken voor het geld", schrijft Marieke.

"Allemaal goed en wel, maar voor de meeste knelpuntberoepen moet je wel van een serieus diploma voorzien zijn", stelt Sandra.

"Verpleging, het knelpuntberoep bij uitstek, heeft gemotiveerde mensen met een hart nodig. Je zal maar patiënt zijn...", merkt Hilde op.

"Goed, op voorwaarde dat ze een opleiding krijgen. Anders zitten de bedrijven met de miserie", vreest Gillian.

"Wat een uitspraak van Bouchez. Hij is niet te vertrouwen", vindt Ruben.

"Er moet wat gedaan worden aan de hoge werkloosheidscijfers, maar mensen dwingen in een job die hen niet ligt zal niet veel helpen", denkt Nancy.

"Waarom moet dat twee jaar duren? Iedereen die wil werken, vindt werk", schrijven Nikie en Marleen.