We gaan het voelen in de portemonnee: "De gewone Vlaming zal ervoor opdraaien"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Bij Groen zijn ze niet te spreken over het klimaatplan van de Vlaamse regering. "Vlaanderen hinkt weeral eens achterop", luidt het.

De Vlaamse regering wil met haar klimaatplan de uitstoot tegen 2030 met 40% verminderen. Dat is minder dan de 47% die Europa van ons verlangt.

"Terwijl de hele wereld samenkomt om de klimaatcrisis onder controle te krijgen, hinkt Vlaanderen weeral eens achterop", zegt Groen-fractieleider Björn Rzoska.

"Moeilijke keuzes worden doorgeschoven naar de burgers, zoals het verplicht renoveren van oude woningen. Maar zelf duidelijke keuzes maken zoals de slimme kilometerheffing, dat durft de Vlaamse regering niet."

"Uit de maatregelen die nu op tafel liggen, blijkt dat vooral gewone Vlamingen ervoor zullen mogen opdraaien. De veestapel wordt niet beperkt, de industrie en de grote vervuilers blijven buiten schot."

Jambon

"Het politiek amateurisme dat de ploeg van Jan Jambon de voorbije dagen tentoonspreidde, was niet alleen tenenkrullend, maar ook een perfect parcours om alle steun bij de bevolking voor een groene transitie helemaal te verliezen."

Altijd mee? Download gratis de app van Redactie24