We zullen moeten bijbetalen: "Platte belastingverhoging van paars-groen"

door: STS
Geld
Afbeelding bron: Pixabay

Het ziet ernaar uit dat de nieuwe taks die de regering wil invoeren voor korte vliegreizen, ook naar andere vluchten zal uitgebreid worden.

Het wetsvoorstel dat op tafel ligt, heeft het over een taks van 10 euro voor vluchten van minder dan 500 kilometer in vogelvlucht, 2 euro voor meer dan 500 kilometer en 4 euro indien je buiten de Europese Economische Ruimte gaat vliegen.

"Vliegtuigen zijn vandaag te laag belast, want op kerosine zijn er geen lasten. De milieueffecten van een vliegreis zijn hoog. Ik denk dat het logisch is dat daar dan ook een compensatie voor gevraagd wordt", zei minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) op Radio 1.

"De doelstelling is om de lasten op de arbeid van de werkende middenklasse te verlagen. Uiteraard moeten we kijken op welke manier we dat gaan compenseren."

Francken

"Een platte belastingverhoging vanwege een regering die een jaar geleden nog plechtig beloofde de belastingen niet te zullen verhogen. Weg met paars-groen", reageerde Theo Francken (N-VA) op Twitter.

Download nu de gratis app van Redactie24