Wouter De Vriendt vraagt regering om dringend maatregelen te nemen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Kamerlid Wouter De Vriendt (Groen) wil dat ons land dringend maatregelen neemt tegen Israël na het geweld van de voorbije dagen tegen de Palestijnen.

In Jeruzalem is het geweld de voorbije dagen stevig aan het escaleren. "Lauwe reacties van de internationale gemeenschap leveren niets op. De straffeloosheid moet stoppen", aldus De Vriendt.

Palestijnen geraakten er de voorbije dagen telkens slaags met de Israëlische politie. Vandaag vielen al meer dan 200 gewonden. De protesten kwamen er nadat tientallen Palestijnse gezinnen de komende dagen uit hun huizen gezet worden ten voordele van Joodse kolonisten.

"De illegale bezetting en agressie door Israël moeten beantwoord worden door tegenmaatregelen. Ook vanuit België. Dat is een duidelijk engagement in het regeerakkoord", gaat De Vriendt verder.

De Vriendt pleit voor een boycot van Israëlische producten. "Een importverbod of labeling van producten uit de nederzettingen kan samen met maatregelen tegenover Israëlische beleidsmensen verbonden aan de bezettingspolitiek zorgen voor effectieve druk,” besluit hij.