Zo wil Vlaams Belang langdurige werkloosheid aanpakken: "Na die tijd verplichte opleiding volgen in knelpuntberoep"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De werkloosheidscijfers van 2021 stemmen weinig hoopvol. Dat zegt Kamerlid Hans Verreyt van Vlaams Belang, die hierover minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) ondervroeg.

"In België zijn er 30.400 werklozen die tussen de 10 en 20 jaar onafgebroken werkloosheid betaald krijgen. Er zijn maar liefst 8.400 mensen die langer dan 20 jaar werkloos zijn", zo stelt Verreyt.

"Zowat 68 procent daarvan zit in Franstalig België (tussen de 10 en 20 jaar) en maar liefst 75 procent van diegene die langer dan 20 jaar werkloos zijn."

Vlaams Belang wil de werkloosheid beperken in de tijd. "Tot twee jaar voor werklozen beneden de 50 jaar. We hebben er begrip voor dat men boven de 50 jaar moeilijker een job kan vinden. Deze mensen moeten niet verplicht worden tot het aannemen van een andere job."

"Vooral de jongerenwerkloosheid moet aangepakt worden en na twee jaar werkloosheid moeten zij verplicht een opleiding volgen in een knelpuntberoep indien ze nog verder steun willen kunnen genieten", besluit Verreyt.