Opnieuw enorme domper voor Sven Pichal

door: STG
Sven Pichal
Afbeelding bron: VRT

Het nieuwe radioseizoen is bij Radio 2 gestart in mineur. Normaal gezien zou ook 'De Inspecteur' terug op antenne gaan, maar door de beschuldigingen aan het adres van Sven Pichal moesten de programmaverantwoordelijken op zoek naar een andere oplossing.

Sven Pichal werd twee weken geleden opgepakt door de politie in een grootschalig onderzoek naar het bezit en verspreiding van beelden van seksueel kindermisbruik. 

Hoewel een vrijlating met enkelband op tafel lag, ging het parket in beroep tegen deze beslissing. Daarom moest Sven nog twee weken langer in de gevangenis van Turnhout blijven. Vandaag is dan ook een spannende dag voor Sven. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist straks of radiopresentator Sven Pichal de gevangenis mag verlaten met een enkelband of niet.

Intussen werken ze op de redactie van Radio 2 aan een opvolger van het programma. Opvallend: de naam van de facebookpagina 'De Inspecteur', werd al gewijzigd in 'Radio 2 Consumenten', de nieuwe programmanaam.

“We werken samen met het team volop aan een nieuw consumentenprogramma en zullen daar in de loop van oktober rond communiceren”, zegt VRT-woordvoerder Yasmine Van der Borght aan Het Laatste Nieuws. "Info en topics rond consumenten komen momenteel aan bod bij ‘Radio2 Ann&Daan’ en bij ‘Radio2 Spits’."

"Die informatie wordt, naast op VRT NWS en Radio2.be, ook aangeboden op de Facebookpagina ‘Radio2 consumenten’. Want we weten dat heel veel luisteraars en gebruikers onze praktische tips & tricks appreciëren en ze toepassen in hun leven", klinkt het bij de woordvoerder.