Opvolger van Sven Pichal bij Radio2 is bekend

door: LHX
Sven Pichal
Afbeelding bron: Photonews

Al twee maanden zit Sven Pichal in de cel voor het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik. Zijn aanhouding wordt zeker nog een maand verlengd.

Lange tijd bestond er onzekerheid over hoe het verder moest met 'De inspecteur', het consumentenprogramma dat Sven Pichal presenteerde. Nu is er duidelijkheid.

Vanaf 8 januari 2024 zal Xavier Taveirne elke weekdag van 9 tot 10 uur 's morgens een nieuw consumentenprogramma presenteren op Radio2. Hij zal ook te zien zijn als consumentenexpert op VRT NWS, VRT MAX en andere VRT-merken.

"Ik heb op de nieuwsdienst elke dag het nieuws mogen brengen", zegt hij in 'Goeiemorgen morgen'. "Alleen moet je dat nieuws vrijwel onmiddellijk loslaten. Maar daarna wordt het pas écht interessant: wat betekent dat nieuws voor mij?"

Ook na het vertrek van Sven Pichal wil de VRT de consument zo goed mogelijk informeren. "En daar hebben we gelukkig veel kennis voor in eigen huis. Daarom zal ik met een team van experten op zoek gaan naar manieren om het leven beter te maken", klinkt het.