Verrassend nieuws over Sven Pichal na anderhalve maand in de gevangenis

door: COS
Sven Pichal radio2_svenpichal-34 (1)
Afbeelding bron: Radio 2/VRT

Eind augustus raakte bekend dat Sven Pichal per direct ontslag nam bij de VRT. De radiopresentator bleek te zijn gearresteerd.

Sven Pichal werd eind augustus opgepakt door de politie op verdenking van het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik. De voormalige presentator van 'De Inspecteur' verblijft sindsdien in de gevangenis van Turnhout.

De afgelopen weken werd al een paar keer besloten dat Pichal in de gevangenis moest blijven. Zijn advocaten drongen niet aan op een vrijlating met enkelband of met voorwaarden. Dat doen ze ook deze week niet.

In de raadkamer van Antwerpen stond de zaak rond Sven Pichal maandagvoormiddag opnieuw op de agenda. "Wij hebben een uitstel gevraagd", vertelt advocate Davina Simons aan Gazet van Antwerpen.

"De zaak zal volgende week maandag behandeld worden", klinkt het nog bij de advocate. Op maandag 23 oktober verschijnt zowel Sven Pichal als acteur Reuben D.B. opnieuw voor de raadkamer.

Enkele weken geleden maakten advocaten Walter Damen en Davina Simons duidelijk dat ze niet aandringen op vrijlating met voorwaarden of een enkelband voor er plaats is voor de ex-radiomaker in een gespecialiseerd centrum om met zijn problematiek aan de slag te gaan.