ALDI kondigt vernieuwing aan: "We zijn trots op deze verdere uitbreiding"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

ALDI kondigt aan dat het zijn aanbod kippenvlees zal uitbreiden dat voldoet aan strengere welzijnseisen voor de dieren. De supermarktketen benadrukt dat 90% van het vast aanbod vers vlees van Belgische origine is.

Vorige herfst heeft ALDI zich geëngageerd in het European Chicken Commitment, beter bekend als het Better Chicken Commitment (BCC). Hiermee zet de discounter zich in voor meer welzijn van kippen. Dit engagement wordt nu in België verder doorvertaald via het label ‘Belgisch Beter Leven’.

Concreet betekent dit dat het kippenvlees Belgisch is en afkomstig van een trager groeiend ras kippen. De dieren krijgen meer bewegingsruimte en de stallen worden voorzien van meer natuurlijk daglicht, zitstokken, pikobjecten en strobalen om het natuurlijk gedrag te stimuleren. Daarnaast wordt het antibioticagebruik beperkt tot het strikt noodzakelijke.

“Voortaan vinden onze klanten zes extra referenties kippenvlees onder het label Belgisch Beter Leven”, zegt Celine Waegebaert, Category Manager Fresh Meat bij ALDI. “Het gaat over kippenvleugels, kipfilet, kippenonderbouten, kippenhaasjes, kipblokjes en kippendijen.”

Het Belgisch Beter Leven-label past perfect in de visie van ALDI op kwaliteit en meer dierenwelzijn. 90% van zijn vast aanbod vers vlees is van Belgische origine. “We zijn trots op de verdere uitbreiding van referenties kippenvlees waarbij meer aandacht uitgaat naar dierenwelzijn”, zegt Lien Broothaers, Manager Corporate Responsibility bij ALDI.