IKEA laat je fors besparen: "Minder dan 5 euro en kan waterverbruik met wel 95% verminderen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

IKEA heeft naar aanleiding van de Wereldwaterdag enkele manieren in de kijker gezet om water te besparen. Eén eenvoudige en goedkope manier om minder water te verbruiken, is een kraansproeiertje installeren.

IKEA verkoopt het Abäcken kraansproeiertje voor 4,99 euro en wie dit installeert zou flink wat water besparen. "Voor minder dan 5 euro kan dit het waterverbruik met wel 95% verminderen", klinkt het in de omschrijving.

Dit product past op alle IKEA mengkranen voor de wastafel en op de meeste standaard mengkranen voor badkamerwastafels. Wie dit installeert kan eenvoudig schakelen tussen nevel en sproeien en je bespaart erdoor.

"De sproeier zorgt voor de juiste waterstroom, zodat je water bespaart, evenals de energie die nodig is om het water te verwarmen, terwijl je toch altijd schone handen krijgt", klinkt het.

ikewat
Afbeelding bron: Ikea

Water besparen bij het douchen

Je kan ook heel wat water besparen door te douchen, dit verbruikt aanzienlijk minder water dan een bad nemen. Door je douchetijd te verkorten, kan je ook veel besparen op je waterverbruik.

Een tip om daarenboven nog extra water te besparen als je gaat douchen, is om het water op te vangen terwijl je wacht op warm water. Dit kan je dan bewaren in een emmer om later te gebruiken.

Tags ikea