Initiatief van Lidl stuit op kritiek: "Zo ga je nog meer klanten kwijtraken"

door: MRO
Lidl supermarkt
Afbeelding bron: David Marin Foto / Shutterstock.com

Lidl kondigde aan dat het stilaan komaf wil maken met het papieren kassaticket en wil evolueren naar een elektronische kassabon. Heel wat klanten reageren daar bijzonder negatief op.

Via de app van Lidl kan je je kassaticket ontvangen, dat kan je hier nalezen. Maar uit de reacties op onze social media blijkt dat de meerderheid van de (oudere) klanten dit initiatief niet op gejuich onthaalt. Een greep uit de vele reacties.

"De ouderen die geen mobieltje hebben, daar denken ze niet aan bij Lidl", reageert Bertha.

"Ga al jaren naar Lidl, maar als ze dat doen zullen er veel niet meer komen. Dat is goed voor jongeren maar niet voor ons. Ik controleer graag mijn kassaticket in de winkel zelf, want als er een fout gemaakt wordt kan je het direct bewijzen. Voor de app moet je al naar buiten gaan voor signaal en dan als antwoord krijgen: 'je bent er al mee buiten geweest, vind dit echt absurd'. Ik vind dit aanzetten toch ergens tot een soort oplichting. Lidl gelieve eerst eens goed na te denken voor je met zoiets afkomt", legt Karin uit.

"Een zeer slechte keuze van Lidl, dan kom ik er niet meer binnen. Ik wil mijn ticket controleren want bij ons rekenen ze dikwijls teveel aan. En oudere mensen zijn weeral de dupe van alles", schrijft Eddy.

"Vind geen goed idee. Ik controleer graag ter plaatse omdat er soms fouten kunnen gebeuren. Veel mensen hebben, denk aan de oudere generatie, geen gsm voor deze app", aldus Denter.

"Goe bezig Lidl, ge zijt al veel klanten kwijt, maar zo ga je er nog meer kwijt raken. Wat gaat het volgende zijn? Van die zelfscan kassa's, dan kunde nog wat meer besparen",  aldus Samantha.

Toch zijn er ook die het initiatief wel warm onthalen.

"Ik doe er aan mee, je kan u kasticket ook controleren via de app als je juist hebt afgerekend. Inderdaad goed voor het milieu."

"Mogelijkheid is er al van vorige week in de app onderaan de qr code. Dadelijk aangevinkt", laat Gunther weten.

"Dat is al lang zo met de Lidl-app. Trouwens héél makkelijk, zo heb je alle kassatickets op een rij, kan je maandelijkse uitgaven zien, prijsstijgingen zien enz.", reageert Ronny.