Krijgen we straks lege rekken tijdens de eindejaarsperiode? "Supermarkten houden hier rekening mee"

door: STS
Lege rekken
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Gaan we rond de eindejaarsperiode met lege of halflege rekken te maken krijgen? Het is niet uitgesloten dat de vakbonden dan actie zullen voeren.

Woensdag blokkeerden de vakbonden verschillende distributiecentra van supermarkten. De vakbonden ijveren voor een koopkrachtpremie van 250 euro voor het personeel.

Al bij al bleef de hinder in de winkels beperkt, de vrachtwagens konden met mondjesmaat vertrekken. Het is afwachten wat de toekomst brengt, zeker tijdens de eindejaarsperiode.

"De vakbonden zeggen dat dit een eerste actie was. En als er geen akkoord komt, volgen er meer acties en langere acties. En dan zouden we dat wel eens kunnen gaan merken in de supermarkten", viel te horen op VTM.

"Voorlopig lijkt dat een dreigement om de druk op de sector en rond de onderhandelingstafel te verhogen."

"Eindejaar lijkt misschien nog veraf, maar de supermarkten zijn er natuurlijk al volop mee bezig. En het is de belangrijkste periode van het jaar voor de supermarkten, dus dan wil je geen stakingsdreiging in de lucht hebben hangen."

"De vakbonden weten dat heel goed en dreigen er daarom mee om toch te gaan staken, zodat de supermarkten meer geneigd zouden zijn om toe te geven."

"Op dit moment lijkt het nog veraf, maar het is toch wel iets waar de supermarkten rekening mee houden."