Spontane staking bij Albert Heijn in Mol: “Je kan mensen niet blijven uitpersen”

door: PMN
Albert Heijn
Afbeelding bron: Photonews

In de Albert Heijn-winkel in Mol is er een spontane staking uitgebroken. De directie wil de winkel langer openen op zondag, maar dat is niet naar de zin van het personeel.

De Albert Heijn-winkel in Mol blijft dinsdag gesloten. Dat de winkel langer open zou blijven op zondag is op protest gestuit bij de werknemers.

Koen Roosen van ACV Puls legt bij VRTNWS uit waarom het personeel besloot om te staken. "We begrijpen wel voor een stuk de beslissing van de directie, gezien de serieuze concurrentie van andere supermarktketens. Maar we vragen toch ook wel wat respect voor het privéleven van de mensen."

“Deze mensen zijn aangeduid als essentiële werkers in de coronacrisis maar ze hebben daar te weinig voor terug gezien. Deze actie is dus een logisch gevolg, je kan mensen niet blijven uitpersen.’’

Vanmorgen om 9 uur zaten vakbonden en personeel samen. Daaruit is ook een akkoord gekomen. De directie besloot om haar plannen om de winkel langer open te houden op zondag verloor weer in de koelkast te steken.