Josje Huisman krijgt kritiek: "Het is jammer dat haar fans dit lezen"

door: ISL
Afbeelding bron: Photonews

Josje Huisman blijft onlosmakelijk verbonden met K3. Ook al besloot ze vijf jaar geleden al om de fakkel door te geven. Een K3'tje hoort - volgens hun voorbeeldfunctie - ruimdenkend te zijn. En juist daarom kwam de Nederlandse in opspraak. 

Het viel verschillende mensen op dat Josje Huisman transfobe berichten likete op sociale media. “Er bestaat niet zoiets als vrouwen die in het lichaam van mannen worden geboren”, klonk het. Die ene like ging dus niet onopvallend voorbij. 

Bekende Nederlanders die transgender zijn uitten hun teleurstelling in Josje: “Het is jammer dat haar fans dit lezen en misschien beïnvloed raken”. Ook haar volgers kunnen het niet geloven: “Ik zag Josje als een free spirit die vrolijk in het leven staat. Maar nu blijkt ze iemand die bepaalde mensen uitsluit.”

Josje zelf reageerde op de chaos bij Shownieuws: “We mogen toch dingen in vraag blijven stellen? Wat ik me afvraag bij mensen die bijvoorbeeld niet lekker in hun vel zitten of anders willen zijn… Is het dan per se nodig om zulke aanpassingen te doen? Is dat niet het tegenovergestelde van bepaalde zaken accepteren?”.