Bijzondere rode kaart op autokeuring lokt heel wat reactie uit: "Ik had de politie erbij gehaald!"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een bijzonder verhaal van bij de autokeuring beroert de gemoederen. Een opmerkelijke rode kaart die een wagen kreeg zorgt voor onbegrip bij sommigen, terwijl anderen het terecht vinden.

Op de groene oproepingskaart voor de autokeuring staat dat een voertuig "leeg, in zindelijke staat" moet worden voorgereden. Op de autokeuring van Erembodegem wordt dat erg letterlijk genomen, want een vrouw kreeg er een rode kaart omdat de wagen binnenin te vuil zou zijn.

Op de Facebookpagina van 'België, uw bevolking is het beu', wordt er druk gediscussieerd over het voorval. "Afkeuren is erover. Hij kan wel een opmerking geven, maar het is nog altijd een technische keuring, geen keuring op netheid", vindt Marleen.

"De auto moet voorgereden worden in propere staat", merkt Sabine op. Robert denkt er ook zo over: "Volgens mij staat op de keuringsoproeping dat de auto aangeboden moet worden in propere toestand. Deze auto had niet afgekeurd moeten worden, maar gewoon geweigerd moeten worden voor de keuring."

"Oei, dan heb ik al veel geluk gehad", lacht Martine. "Zal ik geen last van hebben. Mijn wagen is als een pralinedoos. Ieder zijn hobby natuurlijk, en prioriteiten", zegt Patrick. "Logisch dat je auto proper moet zijn, die mensen moeten daar ook in zitten om hun werk te doen", schrijft Adrienne.

"Ik hoop dat de arrogante keurder ontslagen is, want daar lopen er ook wel wat. Heb het al mogen ondervinden", reageert Peter. "Ik was gewoon blijven staan en had de politie erbij geroepen", schrijft François.

"Dat was er blijkbaar eentje die een slechte dag had", denkt Chantale. "En bovendien kan je een wagen voor zoiets niet afkeuren. Ik denk dat die werknemer de regels eens goed moet leren."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp