Ongeloof op autokeuring: Wagen afgekeurd om opmerkelijke reden: "Moet ik dáár voor terugkomen?"

door: STS
autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw die met de wagen naar de autokeuring ging, zag haar voertuig afgekeurd worden. Op zich niets ongewoons, maar de reden waarom doet toch de wenkbrauwen fronsen.

De wagen van Diëgo en zijn vrouw kreeg een rode kaart op de autokeuring in Erembodegem (Aalst). "Onvoldoende onderhouden", stond er op het papier te lezen. "Er lag een blikje, een oplader en wat vuil op de grond. Wat korrels, steentjes. En op de achtergrond een kussen", vertelde de man aan TV Oost.

"Mijn vrouw zei nog: moet ik daar echt voor terugkomen? Ze kreeg een bot antwoord: om de hoek kan je je auto stofzuigen en dan moet je maar terugkomen." Het koppel snapt er niets van. "Onbegrip... Je afvragen hoe dat kan... We kennen mensen van wie de wagen op een stort lijkt en die toch doorgelaten worden. Waar ligt de grens?"

Wagen kan hier niet voor afgekeurd worden

Volgens sectorfederatie GOCA Vlaanderen kan een wagen niet afgekeurd worden omdat die niet gestofzuigd is. De wagen moet wel opgeruimd zijn, zodat de controles op een gemakkelijke en correcte manier uitgevoerd kunnen worden.

Het koppel keerde terug naar het keuringsstation, mét gestofzuigde wagen. Dit kreeg kregen ze wel een groene kaart. De fout werd er kosteloos rechtgezet.