“De garage kan dit ook”, “Er rijden er veel met defecte lichten” en “Ondanks afspraak meer dan uur aanschuiven”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De autokeuring wordt alsmaar strenger. Vanaf 1 oktober wordt er anders gekeken naar de lichten. Volgend jaar wordt ook de roetfilter gecontroleerd.

De vereisten om een wagen te laten keuren worden alsmaar groter. Wij vroegen onze lezers of ze een autokeuring nuttig vinden of dat het anders kan. Een greep uit de reacties.

“Correcte autokeuring is ok, maar strenger hoeft niet. In Belgie is de keuring al strenger dan in andere Europese landen! Ze halen al genoeg geld uit onze zakken.”

“Denk dat een goede garagehouder zelf de keuring kan doen.”

“Eén geldklopperij want ze vinden altijd iets.”

“Absoluut voor als je ziet wat een verwaarloosde wagens er rondrijden. Met een wagen rijden kost geld, vind je het te veel, wel koop dan geen.”

“Helaas kennen de meeste mensen niets van mechaniek, dus is het begrijpelijk dat een keuring een nazichtje doet. Alleen jammer dat het soms een machtsspelletje is vanwege kommaneukerij.”

“Is niet nodig, de garage kan dit ook. Is gewoon geldklopperij en tijdverlies, want ondanks afspraak toch nog meer dan een uur schuiven.”

Ja een autokeuring is nodig, maar dan op een correcte manier en niet zoals het nu gaat!”

“De garagist kan beslissen of de auto nog rijvaardig is.”

“Als ieder centrum voor autokeuring consequent zou zijn geen probleem, maar vrees ervoor.”

“Ik vind dat er keuring nodig is. Als je wagen in orde is moet je niet terug gaan. Ik rij het liefst in een veilige wagen! je ziet er genoeg rijden met defecte lichten, die zijn zeer gevaarlijk!”

“Keuring heeft tegenwoordig niks met veiligheid te maken! Als je geluk hebt, groen. Heb je die dag pech, rood. En nog maar te zwijgen van het personeel. Beleefdheid is daar ver zoek.”

“Ze overdrijven, ze zoeken altijd wel iets.”