"Dit kan niet, zo kunnen mensen boete krijgen op autokeuring": Kritiek op overheid

door: STS
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

Terwijl er heel wat veranderingen zitten aan te komen wat betreft de autokeuring, pleit politica Sofie Mertens voor nog een aanpassing. Die heeft te maken met de oproepingskaart.

Wie met de wagen naar de autokeuring moet gaan, ontvangt daarvoor een groene uitnodigingskaart. Die wordt ter herinnering gestuurd, maar het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de wagen om er tijdig mee naar de keuring te gaan, want de overheid is niet verplicht om de uitnodigingskaart te versturen.

"Ik pleit ervoor om de traditionele groene uitnodigingskaart te vervangen door een duidelijke herinneringsbrief die twee tot drie maanden voor de vervaldatum van het keuringsbewijs verzonden wordt", zegt Vlaams Parlementslid Sofie Mertens (cd&v).

"Vandaag is de overheid niet verplicht om een uitnodiging te versturen, waardoor mensen een boete kunnen oplopen wanneer ze te laat naar de keuring gaan. Dit kan niet de bedoeling zijn."

"Wanneer de overheid mensen verplicht om naar de keuring te gaan, dan mogen we minstens verwachten dat er tijdig een duidelijke herinneringsbrief verstuurd wordt", vindt Mertens.