Duidelijk standpunt: "Trajectcontroles zijn geen pestmaatregel"

door: STS
trajectcontrole
Afbeelding bron: Photonews

"Trajectcontroles zijn geen pestmaatregel, wél een concrete en doeltreffende maatregel in de strijd tegen ongevallen door overdreven snelheid." Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Peeters heeft tijdens haar jaren als bevoegd minister voor heel wat extra trajectcontroles gezorgd op de Vlaamse wegen. Er zijn nu 314 geïnstalleerde trajectcontroles op 175 locaties. Er zijn daarnaast 52 trajectcontroles in uitvoering op 26 locaties. En het Agentschap Wegen en Verkeer bereidt de plaatsing van 163 trajectcontroles op 92 locaties voor.

"Handhaving op snelheid blijft nodig. Trajectcontroles worden geplaatst daar waar de grootste winst geboekt kan worden ter bestrijding van overdreven snelheid", zegt Peeters. "Ongevallencijfers zijn daarbij een belangrijke indicator. Deze legislatuur heb ik al 71,2 miljoen euro geïnvesteerd in de uitrol van handhavingsmaatregelen. "

"Een voertuig is veilig tot op het ogenblik een bestuurder er zich mee verplaatst. Onaangepaste of overdreven snelheid blijft één van de voornaamste killers in het verkeer. In onderzoek zien we dat op plaatsen waar we handhaven op snelheid via trajectcontroles het aantal ongevallen daalt, ook net vlak voor en na het traject."