Minister Peeters voert nog een wijziging door in de autokeuring

door: BVDO
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

De autokeuring ligt de laatste tijd meer en meer onder vuur. Minister van Mobiliteit Lydia Peeters voert vanaf 15 juni nog maar eens een wijziging door.

Op 1 mei voerde Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters al enkele wijzigingen in de autokeuring door en vanaf 15 juni komt er nog eentje bij.

De centra voor de autokeuring liggen al een tijdje onder vuur. Wie een afspraak wil maken moet vaak weken wachten tot er een vrij moment is. Daardoor komen veel wagens te laat in de keuring en daarvoor krijg je een boete.

Die boete is minstens 9,70 euro, maar kan oplopen tot 34,70 euro. De minister heeft nu beslist dat er geen boetes meer aangerekend worden voor wie te laat is. Het gaat voorlopig om een tijdelijke maatregel.

Vaak bleek immers dat wie een oproepingsbrief voor de autokeuring kreeg op veel plaatsen geen afspraak meer kon krijgen binnen de vooropgestelde keuringstermijn. Ook de wachtrijen voor de vrije keuring liepen op.

Wie recent een boete aangerekend kreeg, kan die terugvorderen wegens overmacht via het departement Mobiliteit en Openbare Werken.