Opgelet bij aankoop elektrische step: "Belangrijk dat mensen dit heel goed weten, of ze krijgen boete"

door: STS
Elektrische step
Afbeelding bron: Shutterstock/Andrey_Popov

Wie een elektrische step koopt, moet goed opletten dat de tweewieler geschikt is om mee de baan op te gaan. Er worden ook exemplaren verkocht die sneller gaan dan toegelaten is.

Zo wordt er bij MediaMarkt een elektrische step verkocht die maar liefst 70 km/u per uur kan halen. Maar die kan enkel op privédomein of op een circuit gebruikt worden. Een elektrische step mag immers maximum 25 km/u rijden in het verkeer.

Op de website van MediaMarkt viel te lezen dat de step in kwestie "ideaal is voor woon-werkverkeer". MediaMarkt erkent de fout in een schriftelijke reactie aan VTM. "Bij één toestel werd in de productspecificaties op de website foutief aangeduid dat het voertuig op de openbare weg mag gebruikt worden. Deze fout wordt zo snel mogelijk rechtgezet."

Boete of inbeslagname

"Het is zo dat niet elke winkel correct aangeeft dat je met die step niet op de openbare weg mag", vertelde Stef Willems van Vias Institute aan de commerciële zender. "Dat is niet alleen zo in fysieke winkels, maar ook vaak online het geval."

"Het is dus echt belangrijk dat mensen dat heel goed weten, dat je met zo'n step niet de openbare weg op mag gaan. Want als je daarmee tegengehouden wordt door de politie en ze vaststellen dat je veel harder gaat dan 25 km/u, dan kan je een boete krijgen of kunnen ze je step in beslag nemen."

Volg Redactie24 nu op Instagram