Probleem met rijbewijs kan nare gevolgen hebben: Dierenarts wil andere chauffeurs waarschuwen

door: STS
Rijbewijs
Afbeelding bron: Photonews

Een dierenarts die met de wagen werd tegengehouden voor een alcoholcontrole, heeft haar voertuig getakeld zien worden. Niet omdat ze dronken achter het stuur zat, maar wegens een probleem met haar rijbewijs.

De politie ontdekte dat het elektronisch rijbewijs van de dierenarts uit Lier niet in orde was. Dat bleek vervallen te zijn. Het oude papieren rijbewijs hoef je niet te vernieuwen, maar voor een elektronisch rijbewijs geldt dat wel. Zo'n exemplaar moet om de tien jaar vernieuwd worden.

Nu de eerste elektronische rijbewijzen beginnen te verlopen, duiken er dus problemen op. Nochtans zou de overheid twee maanden voor de einddatum van het rijbewijs een herinneringsbrief sturen. "Ik herinner me echt niet dat ik zo’n brief heb ontvangen", vertelde de dierenarts aan Gazet van Antwerpen.

De agent liet de wagen takelen omdat het rijbewijs van de vrouw verlopen was. "Ik wist zelfs niet dat dat kon vervallen. Ik wil andere chauffeurs verwittigen voor de zware gevolgen."

De vrouw mocht bij de stad een voorlopig document ophalen, waarop staat dat ze haar nieuwe rijbewijs aangevraagd heeft. Zo kon ze haar wagen gaan ophalen en kan ze toch weer de baan op.

Volg Redactie24 nu op Instagram