Vrouw moet 3.000 euro betalen nadat leasefiets gestolen wordt: "Om deze reden komt fietsverzekering niet tussen"

door: STS
vrouw op fiets
Afbeelding bron: Pixabay

Het aantal mensen dat een fietsverzekering neemt, zit in de lift. Maar opgelet: de verzekering komt niet altijd tussen bij diefstal.

Zo moest een vrouw 3.000 euro betalen aan de leasemaatschappij en een nieuwe fiets kopen nadat haar vorige fiets, geleased en verzekerd via haar werk, gestolen werd.

"De fiets was gesloten met het gewone fietsslot, maar hij hing niet vast aan een paal, omdat er geen voorhanden was. De verzekering kwam niet tussen omdat de fiets niet verankerd was aan een paal", vertelde de vrouw op VTM.

Het zorgt voor een financiële domper. "We kunnen deze zomer niet op vakantie gaan, want het gaat om 5.000 euro die weg is. Allemaal gevolgen van het feit dat die fiets gestolen werd en niet vergoed is geworden, terwijl hij wel op slot was."

"In een standaard fietsverzekering zal er altijd een diefstalwaarborg zitten. Maar uiteraard vragen verzekeraars om bepaalde veiligheidsmaatregelen in acht te nemen", zei Barbara Van Speybroeck van Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, op de commerciële zender.

"Een goed slot hoort daarbij, met een bepaald veiligheidslabel. Maar ook de fiets vastmaken, ofwel binnen plaatsen."