Zo ben je de brandstofprijzen te slim af: "Een groot verschil in verbruik"

door: STS
vrachtwagen - verkeer - snelweg
Afbeelding bron: Pixabay

De brandstofprijzen zijn al een tijdje torenhoog en daar lijkt voorlopig weinig verandering in te komen. Met trager te rijden kan je wat besparen, maar dat ziet niet iedereen zitten.

Wij legden op onze Facebookpagina aan de lezers de vraag voor: "Matig jij je snelheid op de snelweg om brandstof uit te sparen?"

"Dat doe ik al lang. Maar zeker op de gewone wegen hou ik mij aan de voorgeschreven snelheid. Geen boetes meer", zegt Freddy.

"Ik wel. 100 km/u. Veel boze bestuurders die sneller rijden, maar het is een groot verschil in verbruik. En als je alleen voor alle kosten moet opdraaien, kan je niet anders", stelt Anne.

"Doe ik ook. 100 km/u en zoveel mogelijk op het rechter rijvak", zegt Rudy.

"Nee, dat is dan weer tijdverspilling", vindt Anneke.

"Ja, en dat doe ik al jaren", laat Jessi weten.

"Ik probeer mijn snelheid te matigen aan flitspalen, trajectcontroles, putten in de weg en vluchtheuvels. Ik denk dat dit al ruim voldoende is voor het milieu", schrijft Jochen.

"Ik laat mijn wagen staan en ga dagelijks met de fiets naar het werk. Ik heb berekend dat ik daar ongeveer 4 euro per dag mee uitspaar. Ik denk dus niet dat je met snelheid te matigen op de snelweg veel gaat uitsparen", zegt Davy.

"Ik rij zelfs nog sneller. Er zitten pk's onder de motorkap en die worden gebruikt. Ik kijk op geen twee of drie liter", laat Andy weten.

"Nee, ik rij aan hetzelfde tempo als voorheen. Ik verbruik 6,8 liter op 100 km met een volgeladen camionette. Nu, met de airco op, zal het iets meer zijn", zegt Kjelle.

"Ja, en ik hou vooral voldoende afstand, zodat ik zo weinig mogelijk moet remmen", zegt Erik.

"Waarom zou ik snelheid minderen? Als ik 100 km/u zou rijden dan steken de vrachtwagens mij gewoon voorbij", schrijft Patrick.

"Eerder om boetes te vermijden", zegt Kelly.

"No way. Ik ga geen 100 rijden als je 120 mag", laat Geert weten.

"Het zijn degenen met een bedrijfswagen die hun snelheid moeten matigen, niet de gewone burger die voor zijn brandstof moet betalen", vindt Luc.

"Ik matig mijn snelheid, maar vind niet dat ze mij dat moeten verplichten", zegt Frankie.