Alderweireld over zijn ervaringen in het voetbal: "Dat is echt keihard"

door: CDC
Toby Alderweireld
Afbeelding bron: Photonews

Toby Alderweireld vertelde in een podcast van 433: The Home of Football vrijuit over zijn voetbalverleden. Daarbij was er veel aandacht voor zijn periode bij Ajax. 

 

Alderweireld vertrok al vroeg richting Ajax om daar carrière te maken. Zo kwam hij als jonge gast in Amsterdam terecht bij een gastgezin. Dat was niet zo evident. "Iedereen weet dat Amsterdammers heel direct zijn. Ik kreeg veel heimwee, ging door een heel moeilijke tijd heen."

Toch is hij achteraf gezien tevreden met de beslissing. "Uiteindelijk heeft me dat beter gemaakt, veel volwassener, op een jonge leeftijd", zegt hij. "Daardoor was ik er al jong klaar voor om in het eerste elftal te gaan spelen, omdat ik in mijn hoofd had moeten vechten om te overleven."

De Rode Duivel ziet ook dat veel van de jongens met wie hij in de jeugd van Ajax speelde, nu niet meer in het profvoetbal actief zijn. " Dat is echt keihard. Niet iedereen heeft het talent van een speler als Messi en ik heb er zelf keihard voor moeten werken om het te halen."