door: CDC
anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

De zelfverklaarde favoriet ging pijnlijk de boot in tegen Vitesse. Het Europees seizoen zit er eind augustus al op.

Hoewel het een wedstrijd van alles of niets was, begon de ploeg ongelukkig aan de wedstrijd. Al na 4 minuten scoorde Wittek de 1-0 en holde paarswit achter de feiten. Vitesse domineerde de eerste helft. Vlak na de rust kreeg Anderlecht van hetzelfde laken een broek, door dezelfde spits.

Na de 2-0 kon Vitesse de wedstrijd controleren. Op het einde scoorde Refaelov nog de aansluitingstreffer, maar het slotoffensief leidde tot niets.

Op de persbabbel achteraf zei Kompany nochtans dat ze wisten dat Vitesse scherp zou starten. "Ik kan in detail zeggen wie waar had moeten lopen, of tenminste iets snéller had moeten lopen, want de posities werden gerespecteerd. Die goal gaf een momentum aan Vitesse."

Op de vraag wat de blamerende uitschakeling betekende, antwoordde de coach in de gekende stijl: "Voor de mensen die betrokken zijn, is dit nu geweldig vervelend en ontgoocheld, maar als je het allemaal een beetje loskoppelt, dan zal Anderlecht op lange termijn vooruitgang blijven maken.” Hij zei nu de focus weer te leggen op de volgende wedstrijd.

Maar niemands twijfelt dat de verdiende nederlaag en bijhorende uitschakeling er nog een tijdje zal nazinderen.