Anderlecht nu al titelkandidaat? "Deze vier ploegen zijn momenteel nog beter"

door: JDH
RSC Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht staat na vijf jaar nog eens aan de leiding in de Jupiler Pro League. Maar om hen nu al titelkandidaat te noemen, vinden sommigen te ver gaan. 

Na een 12 op 15 en enkele uitgestelde matchen van de topploegen, staat Anderlecht weer helemaal bovenaan het klassement. Anderlecht voetbalde niet altijd mooi, maar pakte de overwinningen en de punten wel. 

Na de elfde plaats van vorig jaar lijkt dit seizoen dus beter te worden voor Anderlecht. Maar om hen nu al meteen tot titelkandidaat te bombarderen is nog te vroeg, vindt Philippe Albert.

"Ik heb niet de indruk dat Anderlecht het beste gewapend is", zei de analist bij RTBF. "KRC Genk, Antwerp, Club Brugge en zelfs KAA Gent met zijn twee aanvallers, zijn momenteel performanter. Ondanks de vier overwinningen, ligt er nog werk voor de boeg."

Anderlecht haalde al heel wat versterkingen dit seizoen, waarvan er tegen Charleroi vier in de basis stonden. "Anderlecht heeft goede transfers gerealiseerd. Zondag zaten ze ook goed in de match tegen Charleroi, maar op bepaalde momenten hebben ze toch weer afgezien", zegt Albert nog.